Продавець Сила Органіки розвиває свій бізнес на Prom.ua 3 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
557 відгуків
Кошик
+380 (67) 009-01-08
Борошно житнє 1 кг органічне TM Ahimsa, фото 2
Борошно житнє 1 кг органічне TM Ahimsa, фото 2
Борошно житнє 1 кг органічне TM Ahimsa, фото 2
Борошно житнє 1 кг органічне TM Ahimsa, фото 3
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

ЖИТНЄ БОРОШНО

Житнє борошно – це основа для найсмачнішої та найкориснішої випічки на кожен день. Подрібнені зерна жита при випіканні дають неймовірний аромат, що зачаровує, а також пікантний смак з легкою кислинкою. Через те, що зерна жита не відбілюють, як це часто відбувається із зернами пшениці, цей продукт завжди зберігає свої корисні властивості. У ньому повно фруктози, клітковини, вітамінів, мінералів та кислот.

На ринку борошно житнє представлене у трьох різновидах:

  • обдирне;
  • шпалерне;
  • сіяне.

Шпалерне - найкорисніше, тому що проходить мінімальну кількість етапів обробки. Але через це воно грубіше, і тому використовується в основному поціновувачами здорового харчування.

ТМ «Ахімса» виробляє органічно чисте борошно, змелене на жорнах. На наших полях, які удобрюються виключно підготовленим коров'ячим гноєм (гумусом), ми вирощуємо тонни житнього борошна щороку. І все воно дуже швидко розпродається, оскільки його чистоту та натуральність, а також корисність оцінили покупці не лише з України, а й з Європи. Навіть за смаком можна легко відрізнити органічне борошно з жита від того, що вирощують без дотримання органічних стандартів.

Найсмачнішою стравою з житнього борошна вважається житній хліб. Ще змалку смак цього хліба пам'ятає кожен. Борошно можна використовувати як у чистому вигляді, так і в сумішах з пшеничним борошном. У цьому випадку виходять дуже смачні оладки, коржики, млинці, і навіть солодка випічка.

Саме з житнього борошна виготовляється найнатуральніший і найсмачніший класичний квас. Водночас солодкий і кислуватий, він дарує свіжість у літню спеку всім любителям живих напоїв.

Житнє борошно: чому воно таке важливе?

Цей продукт – знахідка для тих, кому не можна їсти білий хліб. Цукор не підстрибує після вживання житнього хліба. Жито рекомендовано їсти тим, хто стежить за своєю вагою. Воно багате на білок, і саме його рекомендують спортсменам. Борошно з жита чистить тіло та наповнює його кальцієм і фосфором. В Інтернеті можна знайти безліч описів того, наскільки борошно з жита корисне. А ми додаємо, що воно ще й неймовірно смачне, бо зібране і змелене з любов'ю для Вашого столу.

Борошно житнє: кому не варто його вживати у їжу

Хоча це диво-борошно неймовірно смачне і надзвичайно корисне, все ж таки не всі можуть його вживати у великих кількостях. Це в першу чергу стосується людей, які мають проблеми зі шлунком.

 

Рецепти з житнього борошна

 
Житній хліб "Бородинський"

Складові:

  • Борошно житнє ТМ "Ахімса" - 300 г
  • Борошно пшеничне ТМ "Ахімса" - 170 г
  • Дріжджі сухі – 3 г
  • Соняшникова олія рафінована - 2 ст. л.
  • Вода – 400 мл
  • Солод житній – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Коріандр сухий (за смаком, покращує травлення)

Спосіб приготування:

Заварюємо солод: заливаємо 150 мл окропу, перемішуємо. Даємо охолонути.

250 мл води змішуємо із медом.

Все борошно змішуємо з сіллю та дріжджами. Додаємо воду з медом і житній солод, що охолонув. Додаємо олію. Вимішуємо тісто, воно буде трохи липнути до рук. Змащуємо миску олією і викладаємо тісто. Накриваємо плівкою і залишаємо на півтори години підходити у теплому місці. Тісто збільшиться вдвічі.

Його потрібно добре вимішати і викласти у форму, змащену олією (можна використовувати пергамент). Тісто трохи змочуємо водою і посипаємо коріандром, злегка вдавлюючи його в тісто. Знову накриваємо та залишаємо в теплому місці на 30-40 хвилин.

Коли тісто вдруге підійде, можна випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. Але все залежить від потужності духовки, може знадобитися більше часу.

Готовий хліб потрібно остудити перед нарізанням.

 
 
Вівсяно-морквяне печиво на житньому борошні

Складові:

  • Борошно житнє ТМ "Ахімса" - 1 склянка
  • Вівсяні пластівці - 1 склянка
  • Кешью смажений – 130 г
  • Сіль - на кінчику ножа
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Тертий імбир – 1 ч. л.
  • Кленовий сироп - 0,5 склянки
  • Олія рослинна - 0,5 склянки
  • Морква – 250 г

Спосіб приготування:

Готуємо суху суміш: змішуємо борошно, соду, сіль, вівсяні пластівці, товчені горіхи кешью, дрібно натерту моркву.

Готуємо сироп: змішуємо олію, кленовий сироп і тертий імбир. Якщо немає кленового сиропу, додайте півсклянки звичайного цукру в олію, але обов'язково розігрійте суміш для розчинення кристалів.

Обидві суміші змішуємо, катаємо з тіста кульки, викладаємо на противень і випікаємо при температурі 180 градусів близько 10-15 хвилин.

Харчова цінність 100 г продукту

Білки
8,2 г
Жири
1,9 г
Вуглеводи
74,7 г
Енергетична цінність
349 Ккал
Основні
ВиробникAhimsa
Країна виробникУкраїна
КультураЖито
ҐатунокШпалерний
Термін придатності12 міс
УпаковкаПакет
Вага1 кг
Користувальницькі характеристики
ЖитоПродукти з жита
  • Ціна: 54 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner